Nah, help en inspireer elkaar.

NAH ervaringsverhaal traject Hersenz module 3 deel 2 grip op je energie

Gepubliceerd op 3 maart 2022 om 16:37

Waar krijg ik met een hersenletsel energie van 

Grip op je energie daar draait het allemaal om in deze module. Het gaat er vooral in deze module om dat we er achter komen wat energievreters zijn en wat energiegevers zijn. Ik ben er achter gekomen dat bijna alle mentale dingen mij veel energie kosten. Maar dat zijn nu net wel de dingen die ik heel leuk vind. Ik lees graag en ik vind het leuk om aan Nahblog te werken. Eigenlijk leef ik heel erg in mijn hoofd en heb ik constant ideeën. Het lukt me vaak niet om lang geconcentreerd aan iets te werken. Ik baal daar van want ik zou dat zo graag wel willen. Als ik met iets mentaals bezig ben en ik merk dat mijn concentratie weg is kan ik niet meer goed nadenken. Ik onthoud dingen niet meer, weet vaak niet meer wat ik precies aan het doen was, hoor alle geluiden om me heen en voel mijn energie weg slurpen. Ik vind het heel lastig om dan te stoppen omdat ik van mezelf door moet gaan, maar dat werkt eigenlijk alleen maar averechts. Maar toch ga telkens weer in die fout om door te gaan wat een sukkel ben ik toch. Dat vind ik niet echt hoor maar om even aan te  duiden dat ik het doorheb maar toch door blijf gaan.

NAH en mentale vermoeidheid -  Nahblog

In de bijeenkomsten van Hersenz leren we ook wat energiegevers zijn en hoe ik die kan inzetten om mezelf mentaal ook weer op te laden. Fysieke dingen doen, dat helpt voor mij goed ben ik achter gekomen. Het is alleen nu van belang dat ik dat op de juiste manier ga toepassen. Want ik gaf eerder al aan dat ik toch door blijf gaan als ik mentaal moe begin te worden. Door bewustwording en training lukt het mij steeds beter om dat onder controle te krijgen. Als ik merk dat ik mijn mentale concentratie verlies als ik bezig ben achter de computer dan train ik mezelf nu om op te staan en iets fysieks te gaan doen. Nu moet je niet denken dat ik dan koprollend door de kamer rol. Maar ik probeer dagelijkse taken in huis gespreid te doen. Die taken ga ik dan doen als ik voel dat ik mentaal moe wordt en weinig concentratie heb. Een meditatie helpt ook heel erg goed om mezelf mentaal weer op te laden zodat ik mezelf daarna weer kan concentreren. Twee keer een kwartier is ook een half uurtje lezen het hoeft niet perse in één keer.

Mediteren met een hersenletsel

Ook van sporten word mijn mentale batterij weer opgeladen. Dagelijks probeer ik anderhalf uur te sporten. Ik heb dan mijn Airpods in en heb weinig last wat er om me heen gebeurt. Bij sporten hoef ik even niet te denken en dan is het ook even rustig en stil in mijn hoofd. Ik vertelde net al dat ik in mijn hoofd leef. Ik heb constant gedachtes,ideeën,piekeren en soms angsten in mijn hoofd. En door het sporten is het rustig daarbinnen. Daarna is mijn mentale energie weer wat opgeladen en heb ik weer concentratie om wat mentaals te doen.

Fysiek fit met een niet-aangeboren hersen letsel

Begin dit jaar ben ik ook begonnen om keyboard te leren spelen. Ik wil eigenlijk al mijn hele leven een instrument leren spelen maar na meerdere mislukte pogingen om gitaar te leren spelen ben ik daar mee gestopt. Ik zag mezelf vroeger al helemaal staan als een rockster op het podium maar helaas!! Nu dus begonnen met keyboard en een kinderlijk simpel les boek besteld. Het gaat verrassend goed. Het is iets mentaals maar toch krijg ik er energie van. Ik oefen meestal om de dag 30 minuten. Misschien word ik nog wel eens op een dag pianist bij the voice ik zag daar een vacature van voorbij komen.

 

Wat zijn jullie energiegevers? Geef een reactie hellemaal onderaan de pagina.

Muziek maken met NAH - Nahblog

Schrijf je in voor de Nahblog nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer er weer nieuwe content geplaatst is? Schrijft u zich dan nu in. Ik houd u via deze digitale nieuwsbrief onder andere op de hoogte over: 

  • Mijn nieuwste blogs.
  • Handigheidjes om beter om te gaan met jouw niet-aangeboren hersenletsel
  • Korte motiverende en inspirerende quotes 
  • Nah hulp strategieën.
  • Verhalen van lotgenoten
  • Motiverende boeken
  • Mijn ervaring over het traject van Hersenz

Volg Nahblog ook op Facebook en Instagram klik op de onderstaande knoppen

Nahblog heeft ook eigen facebookgroep ‘’Leven met niet-aangeboren hersenletsel’’  Via deze groep kom je in contact met mede lotgenoten met een niet-aangeboren hersenletsel. Maar ook mensen die iemand goed kennen of partner zijn van iemand met nah mogen hun vragen hier stellen. Ik ben van mening door het open te stellen voor iedereen kan je elkaar pas echt goed kan helpen.


Mijn missie is om zoveel mogelijk kennis door te gegeven aan een ander. Ik hoop op die manier mijn steentje bij te dragen, en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel te kunnen helpen. Maar ook partners,familie,kennissen en vrienden kunnen hier van leren.

Wil jij ook jouw ervaringen delen, of ben je gewoon benieuwd naar ervaringen van een ander, volg dan deze facebook groep en klik op de knop hieronder.

Op instagram is nahblog ook actief, dat is de plek waar ik begonnen ben met mijn blogs. Ook deel ik daar andere content die ik niet op deze website plaats.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Erik
3 maanden geleden

Leuk verhaal. Piano spelen lijkt mij ook leuk maar voorlopig nog maar even niet..De genoemde energie gevers zijn voor mij hetzelfde. Ik kan daarnaast ook energie krijgen van wandelen, kleinde klusjes en uit eten gaan (rustige omgeving) met vrienden of eigen familie. Mist met weinig overprikkelingen (geluid). Het kost namelijk ook energie!....