Nah, help en inspireer elkaar.

Ontspan met nah door het luisteren van podcasts

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 14:40

met nah naar podcasts luiseren, niet-aangeboren hersenletsel podcast

''Luister met nah eens een podcast en misschien ervaar jij ook wel dat je relaxter en meer rust in je hoofd krijg''

Als ik wilde ontspannen las ik regelmatig in de avond een boek. Heerlijk vond ik dat, na het eten in de bank ploffen, en een goed boek lezen. Door mijn herseninfarct is het lezen wat veranderd. Als ik in de avond lees onthoud ik het niet, en kan mezelf er slecht op concentreren. Dus een boek zelf lezen doe ik tegenwoordig in de ochtend gewoon aan tafel, want dan lukt het concentreren veel beter. Ook luisterboeken luisteren ben ik enorm leuk gaan vinden, en daar kan ik op elk moment van de dag van genieten.

Wat ook een ontzettende leuke manier van ontspanning is en wat voor mij rustgevend werkt, is het luisteren van podcasts. Ik had deze tip ook gegeven aan een mede cursist en die ervaarde ook deze positieve ervaringen. Ik heb een top tien lijstje gemaakt met leerzame,informatieve en ontspannende podcasts. Deze top tien is gebaseerd op eigen ondervindingen. Mijn bedoeling is om jullie kennis te laten maken met podcasts, zodat jullie zelf je eigen favoriete lijstje kan maken. Ik beluister ze altijd via Spotify maar er zijn zeker meerdere manieren om ze te beluisteren. 1. Steed leuker

  In Steeds leuker de podcast duikt (Jelle Hermus)  meestal samen met zijn goede vriendin (Sarra Wijnmaalen) in een onderwerp dat ons bezighoudt. We delen persoonlijke verhalen, ik maak flauwe grappen, Sarra doet alsof ze erom moet lachen en dan doen we nog ook ons best om je te voorzien van tips en inzichten. Gezellig voor tijdens een lockdown wandeling, een autorit of tijdens het koken of strijken.We hopen dat je er blij van wordt tijdens deze donkere dagen.


 2. Alle geschiedenis ooit

  In Alle geschiedenis ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug.


 3. De podcast psycholoog

  Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je in godsnaam stopt met het continu checken van je Instagram? In De Podcast Psycholoog bespreken we in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geven we tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.


 4. Maarten van Rossem de podcast

  Maarten en Tom maken samen Maarten van Rossem - De Podcast. Elke zaterdag verschijnt een nieuwe aflevering. In de podcast bespreken beide heren wekelijks een ander onderwerp uit de geschiedenis. Natuurlijk komt ook de actualiteit voorbij. Eigenlijk gaat het over vanalles en niets.

 5. Hersens uit de cel

  Hersens uit de Cel, Een podcast voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en hun familie en vrienden. De persoonlijke ervaring en zoektocht van, Pauline. In 2012 liep zei NAH op door een ernstige septische shock met zuurstof tekort. Mijn insteek voor praktisch & gelukkig leven met NAH, hoe gaat dat en hoe doe je dat. Ik vind het bij deze podcast fijn dat de afleveringen maar max tien minuten duren.


 6. Leef je mooiste leven podcast

  Podcast van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman. Over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, innerlijke rust, mindfulness, meditatie en levenskunst. Wij inspireren jou met praktische info hoe jij je mooiste leven kunt gaan leven. Dit is mijn persoonlijke favoriet


 7. Held in eigen verhaal

  Iedereen heeft een eigen verhaal. In deze podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet verteld worden.


 8. Lang verhaal lekker kort

  Lang verhaal kort vertelt wat jij moet weten over een actueel onderwerp, om het nieuws erover beter te kunnen volgen. Elke werkdag rond vijven 1 onderwerp, in 5 minuten.


 9. Eet geheimen

  In Miljuschka’s nieuwe podcast serie “Eetgeheimen” praat Miljuschka Witzenhausen met haar gasten over haar favoriete onderwerp: eten! Via smaak herinneringen duikt ze het leven in van mensen die zij interessant en inspirerend vindt.

 10. Luister naar NAH  


Een radio-magazine met informatie over NAH,partners en geïnteresseerden. Dit programma is niet op Spotify te beluisteren maar via de volgende link. Klik hier


We weten allemaal dat het goed voor ons lichaam is om water te drinken. Het vocht is nodig voor de werking van onze organen en houd het bloed stromend. Ook zorgt voldoende water drinken er voor dat je jezelf energieker voelt. Te weinig water drinken kan er zelfs voor zorgen dat onze hersenen minder goed werken. Denk goed aan je eigen gezondheid en drink voldoende water op een dag.

 

Saywhatbottles is een organisatie die zich inzet voor een betere wereld en gaat de strijd aan tegen al het plastic wat ronddwaalt op deze wereld. Ze verkopen duurzame drinkflessen ideaal om te gebruiken om aan je dagelijkse hoeveelheid water te komen. Ook blijven de drankjes tot 24u koud en 12u warm. Dus je kunt hem ook gebruiken voor andere drankjes dan water. Ook is het mogelijk om je eigen fles te ontwerpen en hem te personaliseren door hem een naam te geven.

Jaarlijks doneert Saywhatbottles aan het ‘’Olive Ridley Project’’(een stichting die gewonde schildpadden opvangt en verzorgd) en steunen zij verschillende goede doelen zoals op dit moment ‘’World Animal Protection NL’’

 

Heb je ook interesse gekregen om een drinkfles aan te schaffen bij Saywhatbottles, en op die manier zelf voldoende water te drinken, en mee te helpen aan al het plastic wat ronddwaalt op deze wereld. Klik dan op de afbeelding hieronder en schaf er één aan.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Madelon
9 dagen geleden

Een mooie selectie van podcasts heb je gemaakt en voed beschreven. Ik ga het nu toch proberen, met als uitgangspunt jouw suggesties. Dank je!

W Koster
9 dagen geleden

Hersens uit de cel volg ik een dus is interessant.
Ik heb meditation moments en zal leef je mooiste leven nu ook maar eens proberen.
Dank je voor je lijstje 🙏