Nah, help en inspireer elkaar.

10 Handige applicaties voor als je niet-aangeboren hersenletsel hebt

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 22:16

Handige applicaties als je niet-aangeboren hersenletsel hebt

Handige applicaties als je niet-aangeboren hersenletsel hebt

In mijn vorige blog heb ik traditionele geheugenstrategieën besproken. In mijn beleving zijn dat de basis strategieën die je kan toepassen in je leven met niet-aangeboren hersenletsel. Deze week wil ik ‘’10 handige applicaties’’ bespreken die je op je telefoon of tablet kan gebruiken. De apps die ik ga bespreken kunnen te maken hebben met geheugen,plannen,voeding,bewegen,ontspanning,medische en regie. Ik hoop dat er een handige voor jullie tussen zit of misschien gebruik je er al wel één van.

VraagApp

VraagApp is een app voor je telefoon. Je kan er vragen mee stellen aan vrijwilligers die het leuk vinden om vragen te beantwoorden over heel veel onderwerpen.

VraagApp werkt heel eenvoudig. Je kan er bijvoorbeeld vragen stellen over een lastige brief,koken,het huishouden of een andere vraag die jou bezighoudt. Je vraag die kan je typen of inspreken,daarna wordt hij verstuurd naar de vrijwilligers die jou gaan helpen de vraag te beantwoorden. De eerste die jou vraag accepteert komt met jouw in contact. Je bent anoniem de vrijwilliger kan dus later niet zomaar contact met je opnemen.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

MedApp: jouw medicijnapp

Medapp is een applicatie die het leven met medicijnen makkelijker maakt. Vergeet jij ook wel eens je medicijnen? Of zit je vaak in onzekerheid of je nog wel genoeg medicijnen in huis hebt? Dankzij deze app is dat verleden tijd. Via deze app krijg je een seintje wanneer je jouw medicijnen moet innemen. Ook geeft hij aan hoeveel voorraad je hebt en wanneer het bijna op is.

MedApp bezorgt ook de medicijnen gratis thuis. Dat scheelt je een hoop tijd en gedoe. Twee weken voor de volgende geplande levering ontvang je een controlebericht om te checken of je ook echt nieuwe medicijnen nodig hebt. Als er een nieuw herhaalrecept nodig is, vragen we dat op bij je huisarts of specialist. Zo hoef je zelf dus niks meer te regelen voor je medicijnen en zit je ook niet in de stress of je medicijnen wel op tijd komen.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

Daymate

Met de daymate app maak je makkelijk en snel een handig overzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele todo-lijst, maar met behulp van handige iconen.
 

Daymate biedt structuur in je dag en rust in je hoofd. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak
de activiteit. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint. Daarna kun je ook anderen laten weten hoe de activiteit ging.

Daymate werd in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met een autisme spectrum syndroom (ASS) en helpt ook hen nog steeds om een dagstructuur aan te leren. Inmiddels is de doelgroep veel breder. Veel meer mensen ontdekken dat het handig is dat je op vaste tijden herinnerd wordt aan je wekelijks terugkerende activiteiten.

Het fotokookboek

Elk recept begint met een duidelijke foto van alle ingrediënten die je nodig hebt. Vervolgens kun je op de ingrediënten klikken voor meer informatie. Ik vind het fijn dat het kort en bondig wordt uitgelegd. Van elke stap wordt een duidelijke foto gemaakt tot het eind product.

Mijn eetmeter

Mijn Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Er staan ruim 90.000 producten in Mijn Eetmeter. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kun je per dag bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

Max geheugentrainer

De app beschikt over 14 minispellen, verdeeld over de categorieën Geheugen, Rekenen, Concentratie en Taal. Natuurlijk bevat de app het befaamde Boodschappenspel. Maar ook met andere populaire spellen uit het televisieprogramma kun je aan de slag: het Zoekplaatje, het Correctiespel en Letterwirwar. En speciaal voor De MAX Geheugentrainer app zijn er nog een tiental extra hersenkrakers ontwikkeld: de Boodschappenteller, Wegwijs, het Sorteerspel, de Woordzoeker, het Tegelspel, de Rekentegels, het Optelspel, Samenvoegen, Laag naar Hoog en het Anagrammenspel.

De app bevat een dagelijkse test die spelers motiveert om op een leuke manier aan de conditie van het geheugen te werken. De veelzijdige test, bestaande uit 5 stappen, is speciaal op het spelersniveau afgestemd.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

Ommetje

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij. 

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandel competitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken. 

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersen feitje.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

Ongehinderd

Iedereen met een lichamelijke beperking  of dat nu blinden of slechtzienden zijn, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven of slechthorenden zoekt maximale bewegingsvrijheid. Je wil immers zonder hindernissen een boodschap kunnen doen, of spontaan genieten van je vrije tijd. Maar waar vind je de leukste en de best toegankelijke locaties? Via de app ongehinderd vind je deze locaties.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

Afvalkalender

Een handige manier om een seintje te krijgen wanneer het afval weer wordt opgehaald kan met een afvalkalender app van jouw gemeente. Zoek even uit welke jij nodig hebt voor jouw gemeente. Krijg op je telefoon een dag van te voren een melding wanneer het afval weer bij jou wordt opgehaald.

Meditation Moments

Meditation Moments is een app waarmee je een moment rust kunt creëren. In deze mindfulness app vind je Nederlandse geleide meditaties, ingesproken door Michael Pilarczyk.

De meditaties, de speciaal gecomponeerde muziek, binaural beats en de ademhalingsoefeningen hebben een positief effect op ontspanning van lichaam en geest, waardoor je minder last hebt van onrustige gedachten, angst en stress. Je kunt je beter focussen en je ervaart een betere nachtrust.

Met deze app kun je mediteren op een eenvoudige en praktische manier. In het blok ‘Welkom’ geven we je uitleg over de Meditation Moments app. Ook kun je hier meditaties voor beginners volgen. De meditaties variëren van 3 tot 45 minuten.

Bekijk het filmpje hieronder om alvast een indruk te krijgen.

Bent u een echte fan van puzzelen? Stop dan met puzzelen voor het juiste puzzeladres en koop uw puzzels online bij PuzzelDiscounter.nl Dit is het adres voor puzzels voor zowel volwassenen als kinderen. Bij PuzzelDiscounter.nl kunt u terecht voor leerzame puzzels, glow in the dark puzzels, Disney puzzels, puzzels met 1.000 stukjes, legpuzzels en nog veel meer!

Doormiddel van te puzzelen train je je concentratie en het is ook heel ontspannend. klik op de afbeelding hieronder en begin ook met het trainen van jouw concentratie. 

Castorland puzzels

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.