Nah, help en inspireer elkaar.

Zorgvuldig plannen met een niet-aangeboren hersenletsel

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 20:33

plannen met hersenletsel, plannen met een niet-aangeboren hersenletsel

Het is belangrijk om zorgvuldig en goed te plannen. Dit helpt bij het vasthouden en vinden van een goed evenwicht in je activiteiten. Ik heb 8 tips voor het maken van een goede planning. 1. Plan het plannen  Goed plannen kost aandacht en inspanning, dit kost dus tijd. Plan dit in


 2. Realistisch plannen  Zorg voor evenwicht tussen inspanning en ontspanning en tussen bezig zijn en uitrusten. Plan niet teveel achter elkaar dit voorkomt tijdsdruk.


 3. Prioriteiten stellen  Plan wat het belangrijkst is en daarna de minder belangrijke dingen. Denk na wat echt moet. Wat wil je vervolgens, kom je nog toe aan dingen die je leuk vind of doe je alleen leuke dingen en stel je moeilijke dingen uit.


 4. Plan rustmomenten  Plan ook je rust en ontspanningsmomenten in. Bekijk van te voren wat je nodig hebt. Hou rekening met taken die zwaarder voor je zijn


 5. Begin en stop op tijd  Rond je activiteit op tijd af. Zo kun je volgens je planning weer verder met je volgende activiteit.


 6.  

  Maak je planning concreet  Wat ga je doen
  Wanneer ga je het doen
  Hoe ben je van plan het te gaan doen
  Hoe lang duurt het
  Met wie ga je het doen


 7. Betrek je omgeving  Betrek anderen bij je planning dan is de kans van slagen groter. Zij kunnen je helpen dat je jezelf aan de planning houd, of dat je er op tijd mee begint en stopt.

 8. Neem je planning mee


Neem je planning altijd mee in je telefoon of papieren agenda. Dan kun je het onderweg bijhouden en eventueel aanvullen.


Hieronder heb ik een voorbeeld waar je mee kan uitproberen of een dag planner wat voor jouw is. Oefen er mee en kijk of je meer overzicht er mee krijg. Ook heb ik nog een link staan van de Blokker waar je ruime keus heb in goede planners of agenda's. Vul in de zoekbalk planner en bekijk wat een goed voor jouw is.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.