Nah, help en inspireer elkaar.

Nah verhaal van Sylvie Roobrouck

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 14:28

niet-aangeboren hersenletsel door ongeval

Blijf oefenen met je hersenletsel

Eigenlijk zou ik een boek kunnen schrijven van het voorbije anderhalf jaar herstel van mijn niet-aangeboren hersenletsel. Dat zal ik de lezer besparen, want energie is er niet voldoende voor...

 

Na een fietsongeluk met ernstige gevolgen heb ik na anderhalf jaar ergo-, neuro-, kinesitherapie en logopedie nog steeds te kampen met een aantal symptomen die heel langzaam herstellen.

 

Ik omarm m'n nieuwe ik nog niet helemaal, want ik wil graag nog beter worden en ik blijf erin geloven dat het mogelijk is, mits de juiste motivatie en inspanningen, maar zeker ook voldoende rust. 

 

Wat je schrijft over aandacht en concentratie, dat herken ik helemaal. 

 

Voor mijn hersenletsel kon ik veel cognitief werk verzetten, al vergat ik ook wel eens een detail, zoals waarom ik de kast open deed, omdat ik met teveel zaken tegelijkertijd bezig was. Maar sinds mijn hersenletsel komen dergelijke vergetelheden ook bij mij dagelijks voor. Zoals het vergeten tijdens een gesprek waarover ik wilde inpikken of te midden mijn verhaal, voor de weinige keren dat ik nog zelf aan het woord ben, de draad verliezen en niet meer weten waarover ik wou praten. En zo zijn er nog vele voorbeelden te geven.

 

Ik startte een tijdje geleden met een therapie met elektrostimulatie. Ik hoorde van een lotgenoot dat die techniek hem zo goed had geholpen. Na bespreking met meerdere neurologen werd het me duidelijk dat ik het een kans zou geven. Hoewel de ene arts kritisch is en vermeldt dat het niet bewezen is dat die techniek helpt, zegt de andere arts dat het sowieso niet schadelijk kan zijn, en toch wel positief kan zijn en dat het me nog vooruit kan helpen. Sinds een week laat men het toestelletje vier keer per week voor een twintigtal minuten elektrische schokjes pulseren. ondertussen moet ik een woordzoeker invullen, en na die twintig minuten krijg ik verschillende concentratie opdrachten om op te lossen. Het niveau van de opdrachten gaat stilletjes vooruit. Momenteel ervaar ik nog niet zo heel veel verschil, maar toch heb ik de indruk dat ik meer cognitieve taken aan kan op een dag dan voor de start van die therapie. We zien dan binnen drie weken welk effect het heeft op een iets langere termijn.

 

Wat ik sowieso geleerd heb in de periode van mijn herstel, is dat we tevreden moeten zijn met muizenstapjes, en dat we blijven geloven dat het beter wordt door te blijven oefenen.

 

Ik wens jullie allen veel moed bij de verwerking van de gebeurtenissen en veel geluk in de toekomst. 

 

Mocht je als lezer hier ervaring mee hebben,aarzel niet me te contacteren.

 

Dat kan via sylvie.roobrouck@hotmail.com
niet-aangeboren hersenletsel door ongeval

Help en motiveer elkaar

niet-aangeboren hersenletsel door ongeval

Zou jij het ook leuk vinden om jouw nah verhaal te delen met lotgenoten? Meld je dan via het onderstaande formulier aan.


Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer er weer nieuwe content geplaatst is? Schrijft u zich dan nu in. Ik houd u via deze digitale nieuwsbrief onder andere op de hoogte over:

  • Mijn nieuwste blogs.
  • Handigheidjes om beter om te gaan met je niet-aangeboren hersenletsel
  • Korte motiverende en inspirerende quotes 
  • Boeken die mij geholpen en geïnspireerd hebben.
  • Nieuwe toekomstige content 

Deel dit verhaal


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.