Nah, help en inspireer elkaar.

Vergeet geen verjaardag meer

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 13:56

Hersenletsel, verjaardag vergeten, niet-aangeboren hersenletsel

Vergeet ondanks je nah geen verjaardag meer

Verjaardagen die hebben we allemaal alleen nu is het onder veel mensen die een niet-aangeboren hersenletsel hebben dit niet het aller fijnst om te doen. Het kost gewoon enorm veel energie dat gepraat van iedereen door elkaar. Ik kan me op zo een moment slecht concentreren en neem niet goed op wat er tegen me gezegd word.


Mensen zien dit niet aan de buitenkant, maar door erover te praten met mensen heb ik geleerd dat ze het begrijpen. Op de verjaardag zelf is het niet het juiste moment om het uit te leggen. Maar door het 1 op 1 te vertellen,of via een brief als het praten niet lukt, heeft iedereen daar wel begrip voor.

Maar het betekent niet dat ik het niet leuk vind dat iemand jarig is. Tegenwoordig probeer ik naar de mensen die dicht bij mij staan een kaartje te sturen. Ik heb via kaartje2go een account aangemaakt, en bij de kalender functie heb ik iedereen die dicht bij mij sta in gezet, zodat ik niemand vergeet. Een paar dagen voordat iemand jarig is krijg ik een mail of melding via mijn telefoon. Ik maak dan direct een kaart en geef geef aan op welke dag deze verstuurd mag worden.

Ik weet van mensen die een hersenletsel hebben, dat ze het heel vervelend vinden dat ze iets vergeten. Voor het vergeten van verjaardagen helpt mij dit, plus laat je gelijk een mooi gebaar zien door middel van een kaart.

Ik hoop dat ik iemand met nah heb geholpen om door deze aanpak geen verjaardag meer te vergeten van de mensen die belangrijk voor je zijn. Op deze manier pak je zelf de controle en regie.

Als je er ook mee aan de slag wil klik op het plaatje van kaartje2go heel veel succes.

Kaartje2go.nl

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Maria Adelaida
7 maanden geleden

Wat een ontzettend leuke tip!