Nah, help en inspireer elkaar.

Koken met een niet-aangeboren hersenletsel

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 14:47

Koken met een niet-aangeboren hersenletsel

Koken met een hersenletsel 

Elke avond komt het weer terug een heerlijk diner op tafel zetten. Nu kost koken met een niet-aangeboren hersenletsel, voor sommige mensen best nog wel wat moeite. Je moet namelijk best op heel veel dingen letten. Je moet in de gaten houden hoe lang iets moet koken of opletten dat je vlees niet aanbrandt. En als dat dan allemaal tegelijk op je pitje staat kan je het overzicht wel eens kwijt raken.

Nu gebruik ik al jaren een airfryer, en begon zoals zovelen daar alleen maar friet in klaar te maken en snacks. Maar ik begon er op den duur een beetje mee te experimenteren, eerst met een hamburgers toen een rundervink daarna een stukje zalm. Maar ook groentes in grillen, aardappelen in poffen en muffins in klaarmaken. Eigenlijk werd het voor mij een apparaat wat ik bijna dagelijks ging gebruiken in plaats alleen de friet zaterdag.

Ik begon in te zien dat ik minder op hoefde te letten,dat niet weer heel mijn cordon bleu zwart is geworden en de kaas eruit leeg gelopen is, of dat het paneerlaagje van mijn vissticks er af was.

Tegenwoordig stop ik eigenlijk bijna al mijn vlees,vis of vega gerechten in de Airfryer en wordt hij bijna dagelijks gebruikt.

Een simpele hollandse maaltijd neem ik als voorbeeld. Aardappelen schil ik en die gaan in de pan 20 minuten en gebruik daarvoor de timer van mijn smartphone. In de tussentijd is het water van de groente gekookt en kan de bloemkool er in als de timer van mijn smartphone op 10 minuten staat. In de tussentijd stel ik mijn Airfryer in op 180 graden en gaat de Cordon bleu er in voor 10 minuten. Na 20 minuten is alles tegelijk klaar en heb ik niet op mijn vlees hoeven letten.

Nu is dit op heel veel gerechten die je klaarmaakt op deze manier mogelijk. Ik vind het grootste voordeel dat je niet meer zo hoeft op te letten op je vlees of vis. Je hoeft er niet bij te blijven staan en je kookplaat wordt wat minder snel vies ;)

Ik gebruik hem zeker ook voor een hoop andere dingen, maar juist de combinatie van het dagelijks koken vind ik super fijn, en zorgt voor meer overzicht en controle.

 

Door op de afbeelding hieronder te klikken kunt u zelf direct een Airfryer aanschaffen. Typ in de zoekbalk het woord Airfryer en ervaar het gemak wat ik ook heb met koken. Ik hoop dat meer mensen met een niet-aangeboren hersenletsel hier wat aan hebben en zo wat meer controle krijgen tijdens het koken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

jolanda vergaij
9 maanden geleden

Wil graag mails ontvangen

Ronald
9 maanden geleden

Wat een goed idee! Bij de Airfryer dacht ik echt alleen aan friet (of patat) en was dat de reden om hem niet te nemen. Maar nu toch maar eens serieus gaan overwegen.

Bert Aarts
9 maanden geleden

Stuur maar ben blij met iedere tip.

Astrid Molenaar
9 maanden geleden

Ben heel benieuwd naar je verdere tips!! Vooral vega
Succes!!

Diana
9 maanden geleden

👍👍👍

Jolanda Arzbach
9 maanden geleden

Goed geschreven en fijn dat je zo'n plezier hebt van de airfryer.

Annie Cempel
9 maanden geleden

hallo Eric ik kijk nu al uit naar je berichten
bedankt hier voor

R. van Luxemburg
9 maanden geleden

Graag wil ik je berichten ontvangen,

Tiny
9 maanden geleden

Dit klinkt veel belovend!
Morgen krijg ik mijn apparaat ik ben benieuwd hoe mijn het gaat lukken...
Dank voor de bemoediging!
Ik wil ook graag mails ontvangen.