Nah, help en inspireer elkaar.

Wat kan ik er aan doen om minder last van geluiden te hebben door mijn nah

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 19:35

Minder last van omgevingsgeluiden door mijn nah

Een keer een handigheidje voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel die ik niet zelf gebruik, maar ik vond dat ik deze met jullie moest delen.

Bij mijn traject van Hersenz loopt er een kandidaat met een noise cancelling headphone.

Wat doet zo een headphone precies?

De hoofdtelefoon zorgt ervoor dat de storende omgevingsgeluiden gedempt worden. In de praktijk werkt het als volgt. De hoofdtelefoon maakt een anti geluid met de gemeten geluiden in de omgeving.

Dit zorgt er voor dat je bij geluiden als bijvoorbeeld een stoel die verschoven wordt,niet zo snel schrikt. Dit is een voorbeeld, maar je kan zelf wel andere geluiden verzinnen, waar je ineens heel erg van kan schrikken en geprikkeld van kan worden.

Het voordeel van zo een hoofdtelefoon ten opzichte van oordoppen is dat je nog steeds wel mensen verstaat, je bent dus niet helemaal afgesloten van de wereld.

Van de mensen die ik ken met nah, hebben heel veel profijt van deze hoofdtelefoon. Je hebt ook nog de mogelijkheid om er geluid door te luisteren, dus ook ideaal voor muziek of het beluisteren van een luisterboek.

Ik hoop dat ik door het delen van deze informatie iemand heb kunnen helpen met een niet-aangeboren hersenletsel. En zo beter kan omgaan met de omgevingsgeluiden.  

heen.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mirjam lips
2 maanden geleden

Hoi, ik gebruik zelf aangepaste oordoppen. Zelfde effect. Ik kan niet zonder leven