Nah, help en inspireer elkaar.

Genieten van boeken met een niet aangeboren hersenletsel

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 22:30

Boeken lezen met een niet-aangeboren hersenletsel

Niet aangeboren hersenletsel en lezen

Ik hou ervan om te lezen alleen sinds mijn herseninfarct kan ik bij veel boeken mijn concentratie er niet meer bijhouden.

Een boek waar ik echt even doorheen moet leg ik vaak snel weg, omdat het me niet meer lukt om geconcentreerd te blijven. Boeken die mij vanaf het begin af aan pakken gaat zelf lezen goed.

Ik merkte aan mezelf dat ik het vervelend vond,en ben toen Storytel gaan gebruiken. In het begin was het wennen want de boeken worden voor je voorgelezen. Maar naar een tijdje ging ik het ontzettend waarderen.

Als ik thuis ben en op de bank zit focus ik mezelf meestal op een punt, meestal is dat de deurklink of het stopcontact. Eerst keek ik gewoon heel de tijd om me heen, maar dan kom ik er niet zo goed in en onthoud het veel minder goed. Je zou ook je ogen dicht kunnen doen, maar dan val ik te snel in slaap.

Ook met lekker weer is het heerlijk als je bijvoorbeeld in de tuin zit, of je gaat een keer een dagje naar het strand.

Er zit ook een handige timerfunctie op, die kun je bijvoorbeeld inschakelen als je voor het slapen gaan nog wil luisteren.

Voor heel veel mensen met een niet aangeboren hersenletsel is een boek lezen een probleem. Door Storytel heb ik het plezier in lezen/luisteren weer terug. Ik hoop dat dit voor meer mensen kan gaan werken,en zo ook weer het plezier terug krijgen.

 

Door op de afbeelding onderaan de tekst te klikken kun jij ook Storytel gebruiken. De eerste 14 dagen zijn gratis daarna betaal je daar 12,99 per maand.Ook heb je de mogelijkheid om het per maand stop te zetten  Ik hoop dat iemand op deze manier ook plezier gaat krijgen in het beluisteren van boeken.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
6 maanden geleden

Ja ik heb ook veel last van
Concentratie verlies bij lezen
Door nah
Ik vind Story tell hele fijne service
Ik kleur vaak als ik luister