Nah, help en inspireer elkaar.

Omgaan met angst klachten door NAH

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 11:03

Door NAH kreeg ik angstklachten

Help!! waarom voel ik me vaak snel angstig en gestrest. Sinds mijn CVA krijg ik van doodnormale dingen angstgevoelens. Het lukt me bijna niet om dan normaal na te denken. Ik weet in mijn hoofd dat ik mezelf er niet zo druk om moet maken maar toch doe ik het.

Wat is een Angststoornissen? -  Niet-aangeboren hersenletsel

Laatst had mijn vriendin een probleem met de auto. Ze stuurde mij een whatsapp berichtje dat de auto niet startte. Iets heel normaals wat opgelost moet worden. Maar ik krijg een gevoel in mijn lijf alsof ik moet afrijden voor mijn rijexamen. Toen ik dat berichtje kreeg was ik aan het sporten maar na het lezen ervan voelde ik me angstig en paniekerig. Ik had nergens geen zin meer in en ging mezelf maar omkleden en naar huis. Het lukte ook niet meer om normaal te koken, het moest vlug zijn iets waar ik niet bij na hoefde te denken.  Dus dat werden gewoon twee boterhammen. Ik had met mijn pa afgesproken om even naar die auto te kijken. Hij had startkabels bij en ik zette mijn auto voor de auto die niet startte. Plus op plus min op min en ja hoor de auto deed het weer. Daarna ben ik met die auto naar een kennis gereden die monteur is en hij had er een andere accu ingezet en het probleem was verholpen.Niet alleen het probleem van de auto was verholpen ook bij mij. Ik voelde mezelf rustig worden en dat rot gevoel verdween.

Wat is een Angststoornissen? -  Niet-aangeboren hersenletsel

Dit gevoel heb ik regelmatig en ik weet dat het niet nodig is maar toch gebeurd het. Ik wil hier van af maar kan dat ook? Ik heb mijn herseninfarct in mijn kleine hersenen gekregen die sturen onder anderen gedrag en emotie aan.

Wat is een Angststoornissen? -  Niet-aangeboren hersenletsel

Ik wil het er in ieder geval niet bij laten zitten. Ik ga proberen het onder controle te krijgen. Een paar maanden geleden ben ik met deze klachten gestart bij een psycholoog. Die vertelde mij ook dat het kan zijn dat door de schade aan mijn kleine hersenen dit iets is wat blijvend kan zijn maar niet perse hoeft.

Veranderde emoties & gedrag - Nahblog

Ik ben er bewust van dat ik deze klachten heb en dat is de eerste stap. Ik ga er met veel energie en kracht aan werken. Sinds een tijdje doe ik mijn angstklachten extra overdrijven en doorvragen wat nou eigenlijk het ergst is wat kan gebeuren. Ik merk dat dit goed werkt voor mij, en krijg mezelf daarna een stuk kalmer. Deze tip had ik gekregen van mijn psycholoog tijdens een behandelingssessie.

Ik ben benieuwd hoe anderen omgaan met dit soort problemen. Laat het weten onderaan de pagina als je het wilt delen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer er weer nieuwe content geplaatst is? Schrijft u zich dan nu in. Ik houd u via deze digitale nieuwsbrief onder andere op de hoogte over: 

Volg Nahblog ook op Facebook en Instagram klik op de onderstaande knoppen

Nahblog heeft ook eigen facebookgroep ‘’Leven met niet-aangeboren hersenletsel’’  Via deze groep kom je in contact met mede lotgenoten met een niet-aangeboren hersenletsel. Maar ook mensen die iemand goed kennen of partner zijn van iemand met nah mogen hun vragen hier stellen. Ik ben van mening door het open te stellen voor iedereen kan je elkaar pas echt goed kan helpen.


Mijn missie is om zoveel mogelijk kennis door te gegeven aan een ander. Ik hoop op die manier mijn steentje bij te dragen, en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel te kunnen helpen. Maar ook partners,familie,kennissen en vrienden kunnen hier van leren.

Wil jij ook jouw ervaringen delen, of ben je gewoon benieuwd naar ervaringen van een ander, volg dan deze facebook groep en klik op de knop hieronder.

Op Instagram is Nahblog ook actief, dat is de plek waar ik begonnen ben met mijn blogs. Ook deel ik daar andere content die ik niet op deze website plaats.

Boost je weerstand - Yummygums Multi Plus

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Bea
3 maanden geleden

Hoi,

Veelvuldig last van. In het verkeer, bij lange brieven lezen, bij pogingen tot koken, bij per ongeluk de verkeerde weg nemen. Heel naar gevoel. Laatst kreeg ik een app van mijn man of de oplaadsnoeren nog thuis lagen. Ik moest op dat moment naar Hersenz. Lang verhaal kort…..dikke stress, niet meer na kunnen denken en huilen. Ik probeer dit te minderen door stop, denk en doe.
In het verkeer stap ik wat vaker van de fiets, zo n appje, probeer ik de volgende keer te negeren. We werken aan een oplossing. Succes maar weer.

Klaas Dragtstra
3 maanden geleden

ik herken de situatie voor 200 %. in aug 2019 werd ik getroffen door een herseninfarct, zonder restverschijnselen. ben nadien gaan bloggen onder www,jemoethetzien.nl door het cva is ook mijn leven veranderd, dat ik r moeite mee heb. probeer het geheel te accepteren en probeer te kijken wat nu wel leuk en aardig is. die onzekerheid zal blijven en door de duur ervan wordt het een zekerheid, dat alles onzeker is. zou graag met je van gedachten willen wisselen. succes verder gewenst

Sharon
2 maanden geleden

Hey!
Ben ik ook weer! ;)
Ook ik herken deze angst en paniek. Helaas.
Tijdens dramatherapie speel ik situaties uit. Dit heeft mij veel inzichten gegeven en het helpt ook om het inderdaad uit te vergroten om het daarna wat luchtiger te voelen.
Sinds 3 weken ben ik begonnen met chinese acupunctuur.
En echt... Ik voel me beetje bij beetje rustiger.
Misschien heb je er wat aan. Het helpt mij om in mijn "zijn" en in situaties rustiger te kunnen reageren.

Groet Sharon en succes daar!