Nah, help en inspireer elkaar.

Fit blijven met een niet-aangeboren hersenletsel

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 14:12

Door mijn nah ben ik gaan inzien om gezonder te leven

Afgelopen zondag ging ik lekker sporten, en onder het fietsen op de hometrainer werd ik gevraagd of ik het leuk zou vinden om mee te werken aan clublid aan het woord.
Ik had samen met de sport instructrice een kort gesprekje, en we zouden een foto maken. Hieronder deel ik dat gesprek.Op 27 jarige leeftijd werd Eric Boer getroffen door een herseninfarct. 

“Door mijn infarct op jonge leeftijd ben ik veel bewuster gaan leven. Ik let veel meer op mijn eetpatroon en zorg dat ik voldoende beweeg.”

In eerste instantie dacht hij er goed uit te zijn gekomen, maar steeds vaker werd hij geconfronteerd met veranderingen.

“Om te accepteren dat er niet-aangeboren hersenletsel is en hiermee leren om te gaan, volg ik nu een intensief traject bij Hersenz.

Hierbij worden meerdere facetten behandeld, waaronder ook energie halen uit beweging. Ik heb sporten altijd leuk gevonden, maar nu doe ik het veel bewuster. Ik ga dan ook minimaal 3x in de week nog sporten bij Salus.

Dit helpt mij enorm met mijn conditie op peil houden en stabiliteit problematiek.”

Eric is nog wel gevoelig voor overprikkeling.

“Ik vind het handig om in de app te kunnen zien hoeveel mensen er zijn. Ik kom bewust op de rustigere momenten om te veel prikkels te voorkomen.”

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Ronald
2 maanden geleden

Overprikkeling is een van de oorzaken waardoor ik niet in de sportschool kom. Geluid zoals muziek en de apparatuur maar ook fel licht is een ramp. En ik ben nog niet zo ver om met m'n koptelefoon en zonnebril te gaan sporten. Ik wandel dagelijks minstens 20 minuten, dat is het nu maar even..

Cheryl
2 maanden geleden

Top hoorb

Henryk
2 maanden geleden

Top bericht
Heb zelf ook een infarct gehad