Nah, help en inspireer elkaar.

Heb je nah schrijf het op en neem de controle

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 16:33

Heb je nah schrijf je notities op

Door mijn niet aangeboren hersenletsel vergeet ik nogal eens wat. Regelmatig heb ik als ik aan iets denk, en ik moet toevallig op dat moment naar de wc, of ik ga ondertussen even een bakje koffie zetten of eten,ik vergeet wat ik wilde onthouden.

Eerst deed ik hier eigenlijk niet veel mee, wel wist ik natuurlijk dat ik het vergeten was waar ik eerder aan dacht. Ik dacht dan het zal me wel weer te binnen schieten. Dat gebeurde ook, maar dan wel een paar dagen later pas, en dit begon mij ontzettend te frustreren.

Ik ben toen eerst ouderwets begonnen met een klein notitieboekje, maar merkte dat ik dat persoonlijk niet zo handig vond. Ik was telkens mijn pen kwijt en vergat dan toch weer belangrijke dingen.

Ik ben toen herinneringen gaan gebruiken op mijn iPhone en dat werkte prima. Natuurlijk vergeet ik nog steeds dingen maar minder dan eerst. Mijn telefoon heb ik altijd namelijk in mijn broekzak en binnen handbereik.

Eigenlijk alles waar ik aan denk en waar ik iets van heb dat mag ik niet vergeten, zet ik er in. Van klusjes in huis, producten die ik wil aanschaffen, tot aan belangrijke notities voor een arts of dokter

Ik vind het fijn om op deze manier er controle over te hebben. Misschien gebruik je het al, anders hoop ik meer mensen met een niet aangeboren hersenletsel hier mee te kunnen helpen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ariane
10 maanden geleden

Heel toevallig ben ik daar deze week ook mee begonnen, het werkt perfect.

Eric
10 maanden geleden

Heel erg goed geeft minder frustraties als je het opschrijft.

Gea. Brinkman
9 maanden geleden

Ik doe dit Al geruime tijd voor de boodschappen en als wekker voor de medicatie. In het begin toen ik thuis kwam van de rea.gebruikte ik hem ook als kookwekker

Eric
9 maanden geleden

Fijn dat het je ook helpt.