Nah, help en inspireer elkaar.

Lichamelijke klachten door mijn niet-aangeboren hersenletsel

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 19:49

Lichamelijke klachten door mijn niet-aangeboren hersenletsel

Altijd heb ik gedacht dat ik lichamelijk geen schade had van mijn niet-aangeboren hersenletsel,tot een paar weken geleden. Sinds eind oktober begin November heb ik last van mijn linkervoet, en vanaf begin 2020 al van mijn rug. Overdag gaat het wel goed met mijn rug gelukkig maar ik word elke nacht(ochtend) wakker met pijn tussen mijn schouderbladen en mijn midden rug, en meestal ook rond dezelfde tijd tussen 4 en 6 uur.

Ik word wakker met het gevoel dat het op slot zit en kan niet meer op mijn zijkant liggen en ook niet meer op mijn rug. Ook kan ik dan moeilijker ademen en word dan wat paniekerig. Ik ben er voor naar artsen geweest in het ziekenhuis, en heb er voor fysio voor gehad maar dat heeft nog niet geholpen.


Sinds een aantal weken ben ik ook bezig met Fysio voor mijn voet(een andere fysio dan voor mijn rug)want daar loop ik ook nog steeds mee en daar heb ik samen met mijn fysio ook weer ontdekkingen gedaan. Ik kan met mijn linkervoet niet langer dan 3 seconde op 1 been staan en dan verlies ik mijn evenwicht.

Simpele oefeningen als voet om voet achteruit lopen en is ook moeilijk om niet mijn evenwicht te verliezen. Toch ben ik wel positief en zijn we samen bezig om de linker kant van mijn lichaam sterker te maken.

 

Achteraf vallen er toch ook weer wat puzzelstukjes op zijn plaats. Want ik heb altijd een tintelend gevoel in mijn hand links en mijn knie links voelt altijd onstabiel aan. Maar doordat mijn rechterkant sterk is profiteerde mijn mijn linkerkant er van. Ik ben nu elke week 2 uur per week bezig bij de fysio, dit is nog niet van uit Hersenz. Ook heeft deze Fysio voor mij geregeld dat ik vanwege een chronische code me niet meer druk hoeft te maken hoeveel keer ik naar de fysio kan.

Iedereen die dit leest en zelf een hersenletsel heeft of iemand ken met een hersenletsel laat jezelf goed onderzoeken. Ik heb het eerste instantie weg geduwd en zei altijd dat het goed ging. Was ik maar eerder begonnen help elkaar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jos groen
6 maanden geleden

Heel snel overprikkeld.doofheid voor 60/40.
Heel gevoelig voor geluiden.vooral schel en schrik.ik probeer mezelf eigenlijk almeer buiten te sluiten zodat ik rust heb.het schakelen in m'n hoofd is ook volledig weg.als ik bezig ben met iets dan doe ik dat met 300%.en stoor me dan niet want dan is m'n dag voorbij en m'n humeur zeker.het verdelen van m'n energie is daardoor ook een groot drama.na t werk thuiskomen en niks meer kunnen/willen en een kuthumeur tegen vrouw en kinderen.werkelijk waar.nah sloopt je hele leven.