Nah, help en inspireer elkaar.

Gedragsveranderingen door mijn niet-aangeboren hersenletsel

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 19:34

Nah veranderde mijn persoonlijkheid

Sinds ik een niet-aangeboren hersenletsel heb ben ik snel afgeleid. Als ik met iemand aan het praten ben en diegene wordt geroepen of krijgt een belletje of vraag ineens iets aan mij waar we het niet over hadden word ik afgeleid. Door die afleiding heb ik vaak ook direct last van mijn vergeetachtigheid, want ik weet dan niet meer goed wat ik daarvoor wilde vertellen. Vaak probeer ik verder te praten en dan hoop ik dat ik er wel weer op kom, maar heel vaak kom ik er dan niet meer op.

 

Als ik iets wil lezen,schrijven of leren werkt dat het beste als het stil is. Als dat het niet is gaat het bijna niet 1 op 1 contact vind ik het fijnst. ik merk dat ik heel afgeleid word als ik met iemand aan het praten ben, en naast me is iemand anders met iemand aan het kletsen. In zulke situaties sla ik weinig op van een gesprek.

 

Het probleem is ook dat het niet zomaar 1 probleem is, maar het is een grote combinatie van allerlei problemen die vaak tegelijk zijn. Geprikkeld,Vergeetachtigheid,Snel afgeleid, Slecht uit mijn woorden komen of helemaal niet op het juiste komen.

Ik vind het zo enorm rot dat ik mezelf op papier goed kan uiten maar in gesprek niet. En daar word ik gewoon ontzettend moe van.

 

Door dit allemaal is mijn karakter ook echt veranderd ik voel me voor de helft degene die ik ooit was en voor de helft iemand anders met een niet aangeboren hersenletsel.
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lenie
9 maanden geleden

Hoe herkenbaar.
Ik ervaar hetzelfde.
Tis zo niet leuk.
Veel sterkte.

Groetjes lenie

Jacob
6 maanden geleden

Hoi, ik herken ook veel wat je schrijft. Mij persoonlijkheid is echt veranderd. Ben echt stil geworden en het rare is dat ik het wel herken maar het is net of ik er niks tegen doen kan. Het is net of mijn gedrag mijn nieuwe ik is geworden.