Nah, help en inspireer elkaar.

Last van omgevingsgeluiden door mijn hersenbeschadiging

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 19:25

Door mijn nah geprikkeld van geluid

Sinds mijn nah merk ik dat ik heel snel geprikkeld wordt van een hoop dingen.Het ergste is denk ik wel geluid, en dan niet van muziek of een film, maar van mijn omgeving.

In mijn privé omgeving merk ik als ik bijvoorbeeld bij mijn ouders ben, en het is druk is met spelende kindjes en praten, ik van die geluiden geprikkeld wordt en veel last heb van mijn nah. Toen ik daar nog woonde trok ik mezelf vaak terug naar mijn kamer. Daar ging ik wat voor mijzelf doen en werd het gevoel minder. 

 

Op mijn werk heb ik hier ook veel last van mijn nah klachten. Ik werk als verkoper, en als het druk is in de winkel word ik heel geprikkeld. Klanten die met elkaar staan te praten of collega's die met klanten staan te praten,muziek op de achtergrond en bewegende mensen voor me, lokken mijn prikkelingen uit.

Een tijd lang kon ik die overprikkelingen de baas. Soms ging ik op een moment als ik me overprikkeld voelde naar de wc, niet om te plassen maar om tot rust te komen. Ook bleef ik wat langer weg als ik in het magazijn iets moest pakken. Ik gebruikte dan snel een ademhalingsoefening op mijn Apple watch van een minuut en werd dan weer wat rustiger.  Als ik geprikkeld ben word ik misselijk, zenuwachtig, hoofdpijn, last van mijn ogen en krijg ik hartkloppingen. Op zo een moment wil ik dan het liefst alleen zijn, ergens waar het stil is en niemand om me heen heb.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy Onderstal
7 maanden geleden

Heel herkenbaar, ben nu bewuster geworden van alles door de therapie van hersenz. maar vindt het super dat je deze blogs schrijft